preskoči na sadržaj

Osnovna škola Blage Zadre

Login
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

E-DNEVNIK

e-Dnevnik

 

Školski autobus

 

Školsko zvono

Pratite nas

         Facebook stranica škole

                

KONTAKTI ZA POMOĆ

           

           

           

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 11. 2017.

Ukupno: 201216
Pozdravna čestitka Pjevačkog zbora 2021./2022.

Nakon dvije godine u kojima smo tražili neke nove načine izražavanja i prenošenja svojih uradaka u javnost, ponovo smo se vratili onoj uobičajenoj priredbi u školi. Donijela je ova školska godina puno smijeha, suza, prilagođavanja na novo, truda i rada, a skupina koja je po svim ovim točkama takva je i Pjevački zbor naše škole. Kao učiteljica koja vodi tu predivnu skupinu učenika, moram im se zahvaliti na upornosti i radu tijekom ove nastavne godine, na svim dolascima na probe, pjevanju i snimanju u stadiju "umorni smo i gladni" :) i naravno na sudjelovanju u priredbama, virtualnim i onima u živo. Iznimno sam ponosna na vas, od srca vam se svima zahvaljujem i volim vas puno! 

Ono pozitivno što smo iz online oblika nastave ponijeli je i to da povremeno snimimo svoj rad te da vam dio našeg radnog ugođaja prenesemo i tim putem. Oni koji su nas danas gledali i slušali u školskom holu imali su priliku ovo već vidjeti, a oni koji nisu na snimci mogu pogledati tko je sve dio ove lijepe zborske priče. Nadam se da ćete uživati!

 

      ► Pozdravna čestitka Pjevačkog zbora 

            OŠ Blage Zadre 2021./2022.

 

Kristina Šimunović

Nastup učenika Antuna Kovačića u sklopu Županijske smotre učeničkih zadruga

Naša je škola ove godine bila domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga. Svečano smo obilježili početak prigodnom priredbom na kojoj je nastupao i naš učenik Antun Kovačić, u pratnji korepetitorice, profesorice Maje Šolić.

Skladbe koje je Antun izveo su: 

1. Milij Aleksejevič Balakirev: Polka

2. Darko Čuvidić: Snježne pahulje

a izvedbu možete poslušati na linku u nastavku.

 

► Antun Kovačić - 7.a razred, OŠ Blage Zadre

 

Kristina Šimunović

Nastup Pjevačkog zbora u sklopu Županijske smotre učeničkih zadruga

Pjevački zbor naše škole ove je godine sudjelovao u priredbi u sklopu Županijske smotre učeničkih zadruga. Na koji način smo pjesmom pozdravili sve posjetitelje možete pogledati na linku u nastavku.

► Cups

 

Kristina Šimunović

Učenici 6. a razreda iskušavaju tehniku cirkularnog disanja

Nedavno su šesti razredi započeli učenje nove nastavne cjeline, a radi se o upoznavanju puhaćih glazbala. Pri tome smo spomenuli i tehniku cirkularnog disanja, kojom se služe svirači puhaćih glazbala da bi postigli dugi neprekinuti ton. 

Da bi vidjeli koliko je to jednostavno, ili nije wink  u ovom su se malom pokusu imali priliku okušati naši šestaši. Da li im je ova tehnika disanja pošla za rukom možete vidjeti u videu na priloženom linku u nastavku. 

 

Vježba cirkularnog disanja 

 

Kristina Šimunović

Ples s čašama 5.b

Nedavno smo se na satu glazbene kulture upoznali s dijelom melodije iz baleta Orašar, skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog. Koju smo aktivnost proveli uz ovu skladbu i kako je to izveo 5.b razred, možete pogledati na linku u nastavku.

 

Petar Iljič Čajkovski: Orašar, Trepak 

Video pogledajte ► ovdje

 

Kristina Šimunović

Učenici osmih razreda plešu irski ples

Svake godine u mjesecu ožujku diljem svijeta obilježava se dan Sv. Patrika, zaštitnika Irske. Tim povodom, naši su osmaši uz puno dobre volje, truda i malo smijeha zaplesali irski ples, u vodstvu svojih učiteljica Karoline Krajačić i Kristine Šimunović. 

Kaliko su zadatak uspješno odradili, zabilježila sam kamerom i za vas pripremila video uradak. Nadam se da ćete uživati u ovim minutama plesa kao što smo i mi u cijelom procesu. 

 

►  Irski ples

 

Kristina Šimunović

Virtualna božićna čestitka

Iako nismo mogli održati božićnu priredbu nismo željeli ni dopustiti da nam prvo polugodište prođe bez da unesemo božićni duh u prostor naše škole. Naši su učenici i učitelji i ove godine vrijedno radili na uređenju školskog prostora te pripremili mnoštvo ukrasa i čestitki kojima su uredili školski hol i ugrijali srca.

Nadamo se da će vam ova ► virtualna čestitka prenijeti bar djelić tog doživljaja.

 

Kristina Šimunović

Virtualna božićna priredba Pjevačkog zbora
 
Kako je ove godine zbog epidemiološke situacije izostala tradicionalna 
božićna priredba u našoj školi, Pjevački zbor se potrudio za vas pripremiti 
virtualnu izvedbu pjesama „Radujte se, narodi“ i „Sve lakše je uz prijatelje“ 
u kojoj imamo i dvije solistice - Elenu i Barbaru. 
Nadamo se da ćete klikom na poveznice ispod teksta uživati u izvedbi i 
da ćemo vam prenijeti malo našeg školskog božićnog duha.


► Sve lakše je uz prijatelje 

► Radujte se narodi  

Kristina Šimunović

Pobjednica Advenstskog foto natječaja je učenica 5.a razreda, Barbara Saulić

Na početku mjeseca prosinca, na internetskoj stranici naše škole objavljen je glazbeni adventski kalendar s nagradnim natječajem. Hvala svim učenicima koji su vrijedno otvarali kućice adventskog kalendara i onima koji su sudjelovali u natječaju!

Pobjednička fotografija na advenstskom foto natječaju ove godine pripada učenici Barbari Saulić.

Nadamo se da će Barbara uživati u zasluženom poklonu i da će i dalje vrijedno raditi, razvijati svoju kreativnost i svakako i u buduće sudjelovati u školskim natječajima, akcijama i kreativnim zadatcima.

 

Kristina Šimunović

Advent 2021.

U predbožićno vrijeme ove školeke godine, na našoj je stranici škole bio objavljen adventski kalendar s mnoštvom božićnih pjesama koje su nas svaki dan uvodile u blagdansko raspoloženje. Osim toga u kućicama adventskog kalendara skrivali su se i nagradni natječaji u koje su se mogli uključiti svi učenici naše škole.

 

 

Kristina Šimunović

preskoči na navigaciju